تاثیر ویسکوزیته بر کیفیت چاپ فلکسو
۱۴۰۲/۱۰/۲۴ ساعت ۲۳:۱۹:۲۴

بازنشر این پژوهش با ذکر نام منبع آزاد است.
بخش تحقیق و توسعه شرکت رسام نقش آناهیتا

 

چکیده: کیفیت چاپ های انجام شده با فناوری چاپ فلکسوگرافی تحت تاثیر پارامترهای مختلفی از جمله ویسکوزیته مرکبهای چاپی، متریالهای چاپ، پلیت کلیشه، سیلندر های آنیلوکس و غیره است. هدف این پژوهش تحلیل تاثیر ویسکوزیته مرکب بر چاپ است. پلیت کلیشه و ساختار چاپ بر اساس ویژگی های انتخاب شده در کیفیت چاپ، مانند تراکم رنگ ناحیه Solid و افزایش مقدار تونال (TVI). و همچنین، دات های ترام چاپ شده در درصد های 5، 15، 30، 50,75 از سطح نیم تن با استفاده از میکروسکوپ دیجیتال بررسی شد. روش حداقل مربعات برازش در فرم ماتریس به منظور تأیید تأثیر پارامترهای فرآیند چاپ بر کیفیت چاپی با موفقیت مورد استفاده قرار گرفت. نتایج به‌دست‌آمده تأثیر قابل‌توجهی از ویژگی‌های پلیت کلیشه چاپی و متریال چاپ شونده و تأثیر کمتر ویسکوزیته مرکب چاپ را برای منطقه پوشش 40 تا 100 درصد نشان می‌دهد. مقادیر دانسیته رنگ نواحی Solid عمدتاً تحت تأثیر خواص پلیت کلیشه چاپی و متریال چاپی است. علاوه بر این، با کاهش مقدار زمان جریان، دانسیته رنگی کاهش می‌یابد که به ضخامت کمتر لایه مرکب خشک شده مربوط می‌شود. TVI در تن های روشن (0 تا 20٪) عمدتاً تحت تأثیر ویسکوزیته مرکب است.

کلمات کلیدی: ویسکوزیته مرکب چاپ; کیفیت چاپ؛ دانسیته رنگ؛ افزایش مقدار تن رنگی

۱. معرفی چاپ 
فلکسوگرافی یک تکنیک اساسی برای چاپ محصولاتی مانند بسته بندی انعطاف پذیر، متریال های چند لایه، لیبل، کارتن و حتی لوازم الکترونیکی، چاپ با مرکب ZnO و همچنین حسگرهای زیستی استفاده می شود. امروزه بیش از 75 درصد محصولات بسته بندی با این تکنیک چاپ می شوند. 
در فلکسوگرافی، متریالهای زیر ممکن است استفاده شود: کاغذ، مقوای کارتنی، و مواد غیر جاذب مانند پلاستیک و فیلم های زیست تخریب پذیر و فویل های آلومینیومی. این فناوری در بیشتر موارد به پلیت کلیشه با الگوی برجسته (لاستیک یا فوتوپلیمر) و مرکبهای سیال با ویسکوزیته کم و خشک شدن سریع نیاز دارد. مرکب چاپ ابتدا از مخزن به یک سیلندر آنیلوکس منتقل می شود که در آن تعداد زیادی سلول ریز حکاکی شده است و با مرکب چاپ پر می شود. سپس مرکب از سیلندر آنیلوکس به پلیت کلیشه فوتوپلیمری که روی یک سیلندر قرار می گیرد، منتقل می شود. در این مرحله مرکب چاپ تحت فشارهای برشی و کششی قرار می گیرد. سپس، پلیت کلیشه در تماس با متریال چاپ روی سیلندر مرکزی قرار می گیرد تا فرآیند چاپ کامل شود. در نهایت، تصویر چاپ شده با خشک شدن مرکب ، شکل میگیرد. فن آوری چاپ فلکسوگرافی به مرکب با  ویسکوزیته پایین نیاز دارد که اجازه می دهد مرکب بطور منظم در بخش های  مختلف چاپ جریان یابد. سه نوع مرکب چاپ فلکسوگرافی وجود دارد: مرکب مبتنی بر حلال، مرکب مبتنی بر آب و مرکب بر پایه UV.
 امروزه پلیت کلیشه چاپی عمدتاً از فوتوپلیمرها استفاده می کنند. مرکبهای چاپ معمولاً حاوی مقدار قابل توجهی رزین پلیمری هستند که ذرات رنگ یا رنگدانه را به هم متصل می کند و در نهایت یک لایه از مرکب چاپ ایجاد میشودد که توسط چشم انسان به عنوان یک تصویر چاپ شده دیده می شود. ذرات  مرکب منجر به نمایش ویژگی های ویسکو الاستیک و غیرنیوتنی می شود. به طور کلی، ارزیابی کیفیت چاپ یک فرآیند پیچیده است که ممکن است از طریق تعیین خواص رنگ چاپی انجام شود، مانند براقیت، شدت رنگ، ضخامت لایه مرکب خشک شده، افزایش مقدار تونال (یا Dot gain) و غیره.
 قبل از اندازه گیری پارامترهای رنگی، کیفیت چاپ مطابق با استاندارد ISO به صورت بصری بررسی می شود، جایی که حداقل الزامات کنترل کیفیت بصری و شرایط مشاهده مشخص شده است. یکی از پارامترهای اساسی کیفیت چاپ افزایش مقدار تونال رنگی است که تعریف تن و بازتولید رنگ را ممکن می‌سازد و همچنین بر عمق میدان تصویر تأثیر می‌گذارد. افزایش ارزش تونال یکی از مهمترین مقادیر اندازه گیری شده است. این موضوع امکان کنترل فرآیند چاپ را فراهم می کند و به طور مستقیم با کیفیت تصویر چاپ شده مرتبط است. کیفیت چاپ تا حد زیادی توسط کار آماده سازی در فرآیندهای پیش  از چاپ و حین چاپ تعیین می شود.

خواص رئولوژیکی مرکبها نقش مهمی در فرآیند چاپ دارد از این رو، ویسکوزیته، بر جریان مرکب در واحد چاپ تأثیر عمده ای دارد. در حین چاپ، حلال های فرار، تبخیر می شوند و باعث تغییر در ویسکوزیته و رنگ مرکب می شوند. ویسکوزیته بسیار کم مرکب منجر به چاپ هایی می شود که با شدت رنگ و تراکم رنگ ناکافی مشخص می شوند . علاوه بر این، مرکب چاپ ممکن است در تصویر چاپ شده روی متریال چاپ شونده حرکت کند، علاوه بر این ممکن است در مناطقی حجم زیاد و نامناسب رنگی بوجود آید، و در نتیجه ممکن است حاله ای دایره ای در اطراف ترام های چاپ شده ایجاد شود. از طرف دیگر، اگر مرکب چاپ ویسکوزیته بسیار بالایی داشته باشد، مرکب خشک شده چسبندگی ضعیفی از خود نشان می دهد. مشکل تأثیر ویسکوزیته مرکبهای چاپ فلکسوگرافی قبلاً در چندین پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است و تأثیر پارامترهای مختلفی مانند pH و دمای مرکب بر ویسکوزیته مرکب و در نتیجه بر اندازه دات ترام چاپی نشان داده‌ شده است . هنگامی که ویسکوزیته مرکب خیلی زیاد است، انتقال مرکب در واحد چاپ ضعیف میشود. هنگامی که ویسکوزیته مرکب کم است ، دات های ترام چاپ بزرگتر می شوند که مربوط به غرق شدن ترام در مرکب است.

در این پژوهش، ما تحلیل‌ها را به تأثیر مرتبط‌ترین پارامترها برای فرآیند چاپ محدود می‌کنیم: تغییرات در دانسیته رنگ ناحیه Solid و افزایش مقدار تون های رنگی. در این راستا، ما بر تأثیر ویسکوزیته مرکب بر خواص چاپ تأکید کرده‌ایم. به منظور تعیین TVI، اندازه‌گیری‌های تراکم سنجی دربخش های نیمه تون در محدوده بین 2 تا 100 درصد انجام شد. فرآیند چاپ در شرایط صنعتی با استفاده از دو نوع پلیت کلیشه چاپی مختلف و دو متریال چاپی متفاوت (فیلم های پلاستیکی) انجام شد. چاپ با رنگ های CMYK، مرکبهای چاپی مبتنی بر حلال، با ویسکوزیته های متفاوت (15، 25 و 35 ثانیه) انجام شد. لازم به ذکر است که چاپ در شرایط صنعتی انجام شده است نه در آزمایشگاه. پارامترهای فرآیند چاپ مانند سرعت، فشار و غیره ثابت بودند. علاوه بر این، ما آنالیز میکروسکوپی نواحی نیم تون را انجام داده ایم. در نهایت برای تایید مشاهدات خود از روش حداقل مربعات برازش به صورت ماتریسی استفاده کرده ایم.

2. مواد و روشها
2.1. مواد به عنوان مرکب چاپ، از مرکبهای چاپ پایه حلال CMYK (Cyan، Magenta، Yellow و Black) Solvaplast (Sun Chemicals) استفاده شد. از این مرکبها برای چاپ بسته بندی مواد غذایی انعطاف پذیر استفاده می شود. مرکبها طبق استانداردهای مورد استفاده در چاپخانه Amerplast با حداکثر رنگدانه (80%) مشخص شدند. علاوه بر این، طبق گفته تامین کننده، بهترین نتایج در ویسکوزیته 16 تا 25 ثانیه به دست می آید (با توجه به کاپ با قطر خروجی دین 4 میلی متر ). مرکبهای چاپی ویسکوزیته 15، 25 و 35 ثانیه را نشان دادند که توسط زمان جریان در یک کاپ (حجم 100 میلی لیتر، قطر خروجی 4 میلی متر) مشخص شده است. اندازه گیری ها در دمای 0.5 ± 23 درجه سانتیگراد طبق استاندارد ISO  انجام شد. خطای نسبی اندازه گیری کمتر از 3 درصد بود. دو پلیت کلیشه مختلف چاپ فوتوپلیمر استفاده شد: DuPont Cyrel Fast DFR 45 و Kodak Flexcell NX با ساختار DigiCup. خواص پلیت کلیشه چاپی در جدول 1 آمده است. برای نصب هر دو پلیت کلیشه، از چسب پایه کلیشه یکسان استفاده شده است. با توجه به ویژگی‌های چسبندگی و بالشتکی آن برای کار در حال چاپ انتخاب شد تا به طور مطلوب با هر دو پلیت کلیشه و هر دو متریال چاپ مطابقت داشته باشد.

به عنوان متریال چاپ، از دو فیلم پلاستیکی مات سفید استفاده شد: BoPP (ضخامت 35 میکرومتر) و LDPE (ضخامت 40 میکرومتر). انرژی آزاد سطحی فیلم های پلاستیکی BoPP و PE به ترتیب 40 و 42 mJ·m2، طبق استاندارد ISO  است.

 2.2. اندازه گیری رئولوژی مرکب
 رفتار رئولوژیکی مرکبها با استفاده از رئومتر چرخشی Rheolab QC (Anton Paar، اتریش) با هندسه سیلندر متحدالمرکز (CC39) مورد مطالعه قرار گرفت. فشار برشی اندازه گیری شد در حالی که نرخ برشی اعمال شده کنترل شده از 0 به 1000 ثانیه افزایش یافت. حجم استاندارد (60 میلی لیتر) نمونه در یک کاپ قرار داده شد. اندازه‌گیری‌ها دو بار با نمونه‌گیری جدید در دمای 0.5 ± 23 تکرار شد. 

2.3. چاپ با استفاده از دستگاه چاپ فلکسو 8 رنگ Flexpress 6S-8 (Fischer & Krecke, Bielefeld, Germany) مجهز به سیلندر های آنیلوکس حکاکی شده با لیزر GTT با هندسه کانال مرکب اسلالوم باز ثبت شده انجام شد. چاپ با سرعت چاپ ثابت 300 متر بر دقیقه انجام و کشش فیلم پلاستیکی برای BOPP و PE به ترتیب 50 و 60 نیوتن بود. دمای خشک کن برای BOPP و PE به ترتیب 50 و 60 درجه سانتیگراد بود. شرایط چاپ بدون توجه به پلیت کلیشه چاپ استفاده شده یا ویسکوزیته مرکبهای چاپ ثابت نگه داشته  و آزمایش ها در دوره های بسیار کوتاهی از زمان چاپ انجام شد - دستگاه چاپ در هر یک از گزینه های چاپ شده حدود 1 دقیقه کار می کرد. مجموعه ای از بخش های نیم تن به ترتیب افزایشی (1، 2، . . . 9، 10، 15، 20، 25، . . . . 95، 97، 98، 100%)، همانطور که در شکل 1 ارائه شده است. به منظور نظارت بر تکرارپذیری چاپ ها در مقادیر پوشش مرکب، به عنوان مثال، برای اندازه گیری دانسیته رنگ و افزایش مقدار تون استفاده می شود. علاوه بر این، برای تجزیه و تحلیل میکروسکوپی نیز استفاده شد.

شکل 1. نمودار تست چاپ شده. منطقه مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل انجام شده با یک مستطیل قرمز برجسته می شود.

2.4. اندازه گیری
کیفیت چاپ دانسیته رنگ (OD) و افزایش مقدار تونال (TVI) با استفاده از X-Rite SpectroEye با تنظیمات زیر اندازه‌گیری شد: روشن‌کننده D50 با استفاده از ناظر 2 درجه، استاندارد دانسیته DIN و بدون فیلتر پلاریزه. جمع آوری داده ها در شش موقعیت مختلف روی نمونه ها انجام شد و مقادیر گزارش شده میانگین این اندازه گیری ها بدست آمد. از میکروسکوپ دیجیتال TPL 2 mpix با سنسور CMOS 1/4 ″ به منظور تولید تصاویر میکروسکوپی ازمتریال چاپ شده مناطق نیم تن مورد استفاده برای ارزیابی های بصری استفاده شد. این میکروسکوپ به وضوح ماتریس فیزیکی 1.3 میلیون پیکسل مجهز شده است. تصاویر میکروسکوپی از مناطق مورد نظر از هر دو پلیت کلیشه و چاپ گرفته شد: 5، 15، 30، 50 و 75٪ از ناحیه نیم تن.

2.5. برازش حداقل مربع (LS).
 نتایج جمع‌آوری‌شده برای ساخت یک ماتریس برای مدل برازش حداقل مربع (LS) استفاده شد. پارامترهای ورودی عبارت بودند از: نوع پلیت کلیشه چاپ، نوع متریال چاپی و زمان ویسکوزیته مرکب . پارامترهای خروجی عبارت بودند از: دانسیته رنگ ناحیه Solid و افزایش مقدار تونال به میزان 5، 40 و 80 درصد از مقدار پوشش اسمی.

3. نتایج و بحث
3.1. رئولوژی مرکب
 پیش از آغاز فرآیند چاپ، رئولوژی ویسکوزیته سینماتیکی (زمان جریان) و منحنی جریان مرکبهای چاپ CMYK بررسی شده و تعیین شد. تکنیک مورد نیاز نیاز برای مرکبهای چاپی با ویسکوزیته پایین (ویسکوزیته در محدوده 0.05-0.5 Pa) که توسط زمان جریان در محدوده 18-35 ثانیه (قطر خروجی 4 میلی متر) مشخص می شود ، بنابراین ما موارد زیر را انتخاب کردیم مقادیر زمانی:۱۵ و ۲۵  و۳۵  ثانیه به عنوان ویسکوزیته زیر محدوده مورد نیاز ، ویسکوزیته در وسط دامنه و حداکثر مقدار ویسکوزیته. با این حال،در بالاترین مقادیر زمانی ویسکوزیته که چاپ صنعتی اجازه میداد تنها در مرکب چاپی Cyan  مشاهده شد.

مرکبهای چاپ فلکسوگرافی از مواد بسیار ریز برش داده شده شبیه پلاستیک هستند. منحنی های جریان مرکب چاپ Magenta بررسی شده در شکل 2 و شکل S1 نشان داده شده است.

 منحنی‌های جریان توسط مدل Ostwald-de Waele مطابق با معادله (1) برازش شدند:

که در آن C یک ضریب چسبندگی است ، وP نماینده یک شاخص power-law  است که رفتار جریان مرکب را مشخص می کند: P <1 برای رفتار جریان نازک برشی. p > 1 برای رفتار جریان ضخیم شدن برشی و p = 1 برای رفتار جریان چسبناک ایده آل (نیوتنی). پارامترهای c و p به همراه مقادیر R-squared فیتینگ برای مرکبهای چاپی مورد بررسی در جدول 2 فهرست شده‌اند. منحنی های جریان مرکب چاپ در شکل 2 نشان داده شده است. با توجه به مدل Waele Ostwald -de ، مقدار نماینده P کمتر از 1 بود ، بنابراین مرکبهای چاپی مورد بررسی ، همانطور که انتظار می رفت ، رفتار جریان شبه پلاستیک را نشان می دهد. با این حال، مقادیر توان p با افزایش ویسکوزیته مرکب چاپ (زمان جریان مرکب چاپ) کاهش یافت.

در رئولوژی، نازک برشی شدن یک رفتار غیر نیوتنی برای سیالاتی است که گرانروی آنها تحت کرنش برشی کاهش می یابد. نازک برشی شدن، در برخی موارد به عنوان مترادف برای رفتار شبه پلاستیک در نظر گرفته می شود.(به ویکی پدیا مراجعه شود)

شکل 2. وابستگی تنش برشی (τ) در مقابل نرخ برشی (γ) اندازه‌گیری شده برای مرکب چاپ Magenta که با زمان‌های جریان مختلف 15 (مثلث سبز)، 25 (مربع قهوه‌ای) و 35 ثانیه (نقطه‌های آبی) مشخص می‌شود. تمام نقاط تجربی توسط مدل Ostwald برازش می‌شوند. جدول 2. پارامترهای مدل Ostwald-de Waele به همراه مقادیر R-squared اتصالات محاسبه شده برای منحنی های جریان مرکبهای چاپ بررسی شده.

جدول 2. پارامترهای مدل Ostwald-de Waele به همراه مقادیر R-squared اتصالات محاسبه شده برای منحنی های جریان مرکبهای چاپ بررسی شده.

3.2. دانسیته رنگی ناحیه Solid
چاپ در شرایط صنعتی انجام شد. همه عوامل در طول چاپ ثابت نگه داشته شدند: فشار پلیت کلیشه چاپ، سختی چسب پایه کلیشه، سیلندر های آنیلوکس، حلال های مورد استفاده برای رقیق کردن مرکبهای چاپ، فشار به سیلندر آنیلوکس یا کرونا دهی در طول فرآیند چاپ و غیره.
 نوع پلیت کلیشه چاپ، نوع متریال چاپ و تغییرات ویسکوزیته مرکب. مقادیر دانسیته رنگ (OD) نواحی Solid در جدول 3 خلاصه شده است. تغییرات مقادیر OD برای مرکب چاپ Magenta در شکل 3 نشان داده شده است. مقادیر دانسیته رنگ نواحی رنگ Solid عمدتاً تحت تأثیر خواص پلیت کلیشه چاپ و متریال چاپ شونده می توان متوجه شد که دانسیته رنگی برای نمونه های چاپ شده با پلیت کلیشه کداک بدون توجه به زمان جریان مرکب چاپ و متریال بالاتر است. ریزساختار Digicup بر توانایی پلیت کلیشه برای برداشتن و انتقال بیشتر مرکب چاپ از پلیت کلیشه روی متریال چاپی تأثیر می گذارد. دانسیته رنگ در متریال پلاستیک PE بیشتر از BoPP بود. این ممکن است به مقادیر بالاتر انرژی آزاد سطحی (42 mJ/m2) و ترشوندگی بیشتر متریال توسط مرکب چاپ مربوط باشد. بیرون کشیدن مرکبهای چاپ با ویسکوزیته بالا از سلول های سیلندر آنیلوکس دشوارتر است. از طرفی ویسکوزیته کم مرکب چاپ میزان انتقال به پلیت کلیشه را افزایش می دهد. با این حال، ویسکوزیته کمتر مرکب معمولاً محتوی حلال بیشتر است. از این رو، دانسیته رنگ با کاهش مقدار زمان جریان کاهش می یابد، که مربوط به ضخامت کمتر ضخامت مرکب خشک شده است.

شکل 3. دانسیته رنگ (OD) ناحیه Solid به عنوان تابعی از زمان جریان مرکب چاپی برای مرکب Magenta. جدول 3. دانسیته رنگ ناحیه .

3.3. افزایش ارزش تونال TV مرکبهای مورد بررسی بدون توجه به رنگ مرکب چاپ مقادیر مشابهی را نشان می‌دهد. هیچ یک از منحنی های تجربی افزایش معنی داری را در مقدار تون نشان نمی دهند. به عنوان مثال، نتایج مقادیر تن مرجع و اندازه گیری شده برای مرکب چاپ Magenta در شکل 4 ارائه شده است. هیچ تفاوت زیادی در TV برای ویسکوزیته های مختلف جریان مرکب مشاهده نشد. می توان نتیجه گرفت که مقدار تونال بستگی به خواص متریال چاپ شونده و نوع پلیت کلیشه چاپ دارد و مستقل از ویسکوزیته مرکب یا فقط مقداری به ویسکوزیته مرکب بستگی دارد.


شکل 4. وابستگی بین مقادیر تن مرجع و اندازه گیری شده برای مرکب چاپ Magenta (متریال چاپ BoPP، پلیت کلیشه FAST). نقطه های سیاه: زمان جریان 35 ثانیه. خط قرمز: زمان جریان 25 ثانیه. خط چین سبز: زمان جریان 15 ثانیه. 

به طور کلی افزایش مقدار تن به دلیل فشارهای چاپی اعمال شده مثبت است. شکل 5 همبستگی بین مقدار تن مرجع و افزایش مقدار تن (TVI) را برای Magenta 35، 25 و 15 ثانیه ای چاپ شده روی BoPP با استفاده از دو پلیت کلیشه مختلف نشان می دهد. شکل های S2-S8 همبستگی بین مقدار تون مرجع و TVI را برای سایر مرکبهای مورد بررسی نشان می دهد. TVI برای سایر مرکبهای چاپ بررسی شده در مواد تکمیلی ارائه شده است. نتایج TVI برای مرکبهای مورد بررسی با مقادیر TVI مطابق استاندارد ISO (خط چین) مقایسه شد. برای پلیت کلیشه FAST، بالاترین مقادیر TVI با مرکب چاپ با زمان جریان 35 ثانیه (خط سیاه) ثبت شد و مقادیر TVI بالاتر از مقادیر مرجع ISO TVI (خط آبی چین) بود. از سوی دیگر، مقادیر TVI برای زمان جریان 25 و 15 ثانیه مرکب چاپ در محدوده 0 تا 40 درصد تن بالاتر و در محدوده 40 تا 100 درصد تن کمتر یا مشابه بود. برای پلیت کلیشه کداک (نگاه کنید به شکل 4)، منحنی بازتولید TVI برای زمان جریان 35 ثانیه مرکب چاپ تقریباً با مقادیر مرجع ISO TVI مطابقت داشت. علاوه بر این، مقادیر TVI برای زمان جریان 25 و 15 ثانیه مرکب چاپ بالاتر از مقادیر ISO TVI بود. این برعکس چیزی بود که برای پلیت کلیشه FAST مشاهده شد.

 تجزیه و تحلیل تصاویر میکروسکوپی (شکل 6 و شکل 7 را ببینید ، و شکل S9 -S16 در مواد تکمیلی) چاپ ها نشان می دهد که آنها ، از نظر تن رنگی (0 تا 20 ٪) ، به طور نامناسب چاپ شده اند ، به ویژه برای مرکبهای 25 و 35 ثانیه زمان جریان. همه دات های ترام به طور مساوی چاپ نشدند. مشاهدات میکروسکوپی بی نظمی بزرگی را در ظاهر و شکل دات ها نشان می دهد. با این حال ، این اثر برای همه دات های نیم تن مشاهده نشده و باعث انحراف در منحنی تولید TVI در محدوده 0-10 ٪ (شکل 5). جالب است که ، برای مرکبهای چاپی با ویسکوزیته پایین ، زمان جریان 25 و 15 ثانیه ، در محدوده منطقه 40-60 ٪ با استفاده از پلیت کلیشه  Dupont ، منحنی  چاپی TVI مقادیر کمتری نسبت به مقادیر ISO TVI نشان می دهد. تجزیه و تحلیل تصاویر میکروسکوپی از منطقه 50 ٪ تن برای چاپ های مورد بررسی بیش از حد با مرکب Magenta ممکن است این اثر را روشن کند (شکل 6 و شکل 7 را ببینید). شکل دات ترام های به دست آمده با استفاده از پلیت کلیشه FAST گرد بود، اما از طرف دیگر شکل نقاط به دست آمده توسط پلیت کلیشه کداک مربع بود. علاوه بر این، می توان مشاهده کرد که ویسکوزیته کمتر مرکب چاپ باعث “flooding” - غرق شدن -  شدن دات های ترام شده است.

تصویر 5. اندازه گیری TVI نمونه ها برای BoPP چاپ شده با مرکب چاپ Magenta با استفاده از (الف) پلیت کلیشه FAST و (ب) پلیت کلیشه کداک. خط سیاه: زمان جریان 35 ثانیه. خط قرمز: زمان جریان 25 ثانیه. خط سبز: زمان جریان 15 ثانیه. خط چین: ISO TVI.

شکل 6. تصاویر میکروسکوپی از منطقه 5% برای فیلم BoPP چاپ شده با مرکب چاپ Magenta برای (a) پلیت کلیشه FAST، زمان جریان 35 ثانیه. (b) پلیت کلیشه FAST، زمان جریان 25 ثانیه. (c) پلیت کلیشه FAST، زمان جریان 15 ثانیه. (d) پلیت کلیشه کداک، زمان جریان 35 ثانیه. (e) پلیت کلیشه کداک، زمان جریان 25 ثانیه، (f) پلیت کلیشه کداک، زمان جریان 15 ثانیه.

شکل 7. تصاویر میکروسکوپی از ناحیه 50 درصدی برای فیلم BoPP چاپ شده با مرکب چاپ Magenta برای (a) پلیت کلیشه FAST، زمان جریان 35 ثانیه. (b) پلیت کلیشه FAST، زمان جریان 25 ثانیه. (c) پلیت کلیشه FAST، زمان جریان 15 ثانیه. (d) پلیت کلیشه کداک، زمان جریان 35 ثانیه. (e) پلیت کلیشه کداک، زمان جریان 25 ثانیه، (f) پلیت کلیشه کداک، زمان جریان 15 ثانیه.

به منظور تأیید مشاهدات در مورد تأثیر پلیت کلیشه چاپ بر روی OD و TVI، تحلیل حداقل مربعات انجام شد. پارامترهای تأثیرگذار در سیستم بازتولید فلکسوگرافی را می توان با استفاده از روش برازش LS به شکل ماتریس اندازه گیری کرد. این روش به منظور تخصیص ضرایب وزن فرآیند چاپ که بر پارامترهای کیفیت چاپ انتخابی چاپ تأثیر می گذارد - مقدار رنگ و مقادیر تن (80، 40، 5٪ نیم تن) استفاده شد.

در شکل 8 ضرایب وزن پارامترهای انتخابی (متریال چاپ یا پلیت کلیشه چاپ) فرآیند چاپ و جریان مرکب را نشان می دهد که بر کیفیت چاپ ها تأثیر می گذارد. تأثیر پارامترهای انتخاب شده ممکن است یک علامت مثبت یا منفی داشته باشد که به ترتیب نشان دهنده ارتباط متناسب یا معکوس نسبت است. علاوه بر این، مقدار بالاتر ضریب وزنی به تأثیر بیشتر پارامتر مربوطه مربوط می شود.

شکل 8. ضرایب وزنی پارامترهای تأثیرگذار برای (a) Cyan ، (b) مجنتا ، (c) Yellow ، (d) مرکب چاپ Black. رنگ آبی: 100%; رنگ نارنجی: 80%؛ خاکستری 40 ٪ و نارنجی روشن 5 ٪

نتایج به‌دست‌آمده از ضرایب وزنی به تأثیر غالب پلیت کلیشه و نوع متریال چاپی بر روی خواص آنالیز شده چاپ (تراکم رنگ ناحیه Solid و TVI) اشاره دارد. زمان جریان مرکب عموماً تأثیر ناچیزی بر خواص کیفیت چاپ داشت، به جز مرکب Cyan، در غیر این صورت تأثیرات سه پارامتر قابل مقایسه بود. ویسکوزیته مرکب کمترین تأثیر را در کیفیت چاپ داشت که مشاهدات ما را تأیید می کرد. در این راستا ، کیفیت چاپ عمدتاً به پلیت کلیشه بستگی دارد و از متریال چاپی استفاده می شود. با این حال ، برای منطقه تن در محدوده 40-100 ٪ ، تأثیر پلیت کلیشه چاپ و متریال بیشتر بود. از سوی دیگر، برای رنگ‌های روشن، در پوشش 5 درصد، تأثیر ویسکوزیته مرکب بیشتر بود - این ممکن است مربوط به پر شدن مرکب از نقاط چاپ شده قبل از خشک شدن مرکب باشد

4. نتیجه گیری
 در این پژوهش ، ما تأثیر شرایط چاپ انتخاب شده بر کیفیت چاپ یک متریال پلاستیکی چاپی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده ایم. هدف از تحقیق حاضر تجزیه و تحلیل تأثیر ویسکوزیته مرکب چاپ، پلیت کلیشه چاپ و متریال چاپ بر روی کیفیت چاپ از طریق دانسیته رنگ و تغییرات TVI بود.
 نتایج ما نشان می‌دهد که ویسکوزیته مرکب چاپ تأثیر کمتری بر تراکم رنگ ناحیه Solid و افزایش مقدار تن نسبت به نوع متریال چاپ و پلیت کلیشه چاپ نشان می‌دهد. با این حال ، بر اساس نتایج ما ، می توان نتیجه گرفت که ویسکوزیته بالاتر مرکب چاپ مربوط به دانسیته رنگ بالاتر ازحالت Solid  است. تراکم رنگ با کاهش مقدار ویسکوزیته کاهش می یابد. علاوه بر این ، برای منطقه 15 ٪ افزایش تونال رنگی  کمتری مشاهده شد. علاوه بر این ، ما با استفاده از روش کمترین مربع ، تأثیر این پارامترها را با موفقیت اندازه گیری کرده ایم. نتایج ارائه شده در این کار نشان می دهد که کیفیت چاپ عمدتاً تحت تأثیر نوع پلیت کلیشه چاپ و متریال چاپی مورد استفاده است، بنابراین تعامل بین پلیت کلیشه و متریال چاپی یکی از مهمترین عوامل است. از این رو ، بهینه سازی فرآیند باید از نظر پلیت کلیشه چاپ یا متریال چاپی استفاده و نه مرکب چاپ باشد. علاوه بر این، این تحقیق بر اهمیت انتخاب پلیت کلیشه چاپ و متریال چاپ به منظور دستیابی به افزایش ارزش تونال یا تراکم رنگ مورد تایید تاکید کرده است.

1
icon 0
برچسب ها :ویسکوزیتهکلیشه سازیفلکسوگرافیدانسیته رنگکیفیت چاپرسام نقش آناهیتا ویسکوزیته مرکب چاپچاپ فلکسوافزایش مقدار تن رنگی

مطالب مشابه

بررسی دانسیته Soild و هافتون

تاثیر فشار و مشخصات آنیلوکس بر دانسیته تن Solid و هافتون بر متریال چاپی
۱۴۰۲/۱۰/۲۹مشاهده بیشتر

ارزیابی پاک کردن آنیلوکس به روش اولتراسونیک

ارزیابی وضعیت سیلندر آنیلوکس پس از تمیز کردن به روش اولتراسونیک
۱۴۰۲/۱۰/۱۷مشاهده بیشتر

بهبود رنگ سفید و رنگ اسپات در حجم بالا

بهبود مرکب سفید با بررسی Opacity و حالت های خال دار و دانه دار
۱۴۰۲/۱۰/۱۵مشاهده بیشتر

تاثیر کرونا در چاپ پذیری متریال های چاپی

تاثیر وجود کرونا و عدم وجود کرونا در چاپ پذیری انواع متریال های چاپی
۱۴۰۲/۱۰/۰۹مشاهده بیشتر

تاثیر حلال های مختلف بر انتقال مرکب به سطوح چاپ

کدام حلال ها مناسب تر برای انتقال مرکب به متریال های چاپی هستند
۱۴۰۲/۱۰/۰۷مشاهده بیشتر

تکنیک lean، بهبود فرآیند ها ، چاپ فلکسو

تأثیر شیوه های ناب بر کنترل هزینه ها و صرفه جویی در شرکت های چاپ
۱۴۰۲/۱۰/۰۷مشاهده بیشتر

ارزیابی وضعیت سیلندرهای آنیلوکس

وضعیت سیلندرهای آنیلوکس در اثر خشک شدن مرکب در داخل حفره ها و از بین رفتن دیواره
۱۴۰۲/۱۰/۰۷مشاهده بیشتر

تعیین کیفیت چاپ در تغییر شکل دات های در دامنه میدت...

تغییر شکل دات درچاپ فلکسوگرافی و بررسی کیفیت چاپ فلکسو
۱۴۰۲/۰۹/۱۸مشاهده بیشتر

تاثیر فرم دات در پلیت کلیشه بر تشکیل دات چاپ در فل...

تاثیر فرم ترام های دات Round top و Flat top بر کیفیت چاپ در فلکسو گرافی
۱۴۰۲/۰۹/۱۵مشاهده بیشتر